Екшънфитнес

Намерете новото си Аз с Екшънфитнес – ултимативната фитнес програма за жени с гарантирано сваляне на  всички (повтарям всички)  излишни килограми!
Това е специален тип режим, включващ постепенно увеличаващо се физическо натоварване, комбиниран с пропорционално намаляващо количество на хранителния прием. Накратко – Екшънфитнес.Екшънфитнес изобщо не е нов вид спорт, дори бих казала, че е сравнително широко разпространен из целия свят без значение от култура, религия и цвят на кожата. Може да бъде практикуван от всеки, като единственото задължително условие е наличието на две деца с малка възрастова разлика и липсата на спомагателен персонал. Екшънфитнес всъщност не е спорт, Екшънфитнес е начин на живот! С Екшънфитнес вие постигате не просто стопяване на теглото, но също така неусетно възприемате една по-дзен гледна точка към света.  Гарантирам, че само след няколко месеца упорити тренировки, нервите ви ще преминат през първоначалния етап на “прегаряне” и ще се сдобиете с цяла палитра от нови начини да запазите психическото си равновесие. Ще осъзнаете, че дори когато мислите, че вече нямате сили да продължите, просто трябва да бръкнете по-надълбоко в себе си и там ще намерите спокойствие. Екшънфитнес е с така изградена програма, че липсата на мотивация никога няма да бъде проблем! Забравете всички онези досадни фитнес уреди, които запълват стаите на дома Ви! Ако нямате другарче за тренировки или досега винаги Ви е домързявало да отскочите до залата, то Екшънфитнес е точно за Вас! Започнете Екшънфитнес! Накарайте приятелките си, които имат само едно дете, а също и онези, които все още нямат дете, да Ви завиждат и да мечтаят да бъдат като Вас!

Ето примерна програма на еднодневна тренировка с Екшънфитнес при наличието на близнаци на 1 г и 4 м.:
07:00 – Събуждате се под звуците на детски ревове. Осъзнавате, че нямате копче “снууз”. С нежелание отмятате завивката и се опитвате да отворите очи, в които някакси има пясък. Криво-ляво намирате пантофите си, като едновременно с това настъпвате крачола на пижамата си и се опитвате да запазите равновесие на един крак. Ако преминете тази фаза успешно, се поздравете – вече сте в Екшън режим!
07:10 – Отидете при децата си и установете колко броя от тях са будни и реват. Извадете ги от чувалите и креватчетата – по едно дете във всяка ръка. Съблечете пижамите им. С времето ще се научите да работите  разделно с всяка от ръцете си – браво, вече работите върху подобряване на координацията!
07:20 – Заведете децата в банята. Поставете едното на детската дъска за тоалетната, а на другото измийте зъбите. Не забравяйте да подпирате първото дете с крак, за да не скочи на земята преди да си е свършило работата. Със свободната си ръка му попречете да развие цялото руло тоалетна хартия. През цялото време обяснявайте кое е четка, паста, колко е хубаво да мием зъбките, за да са бели и здрави. Едновременно с това повтаряйте мантрата “пишшшшшш, пиш-пиш-пиш” с усмивка. Това е сутрешната Ви медитация!
07:25 – Разменете децата, ръцете и краката и повторете.
07:30 – Върнете се в детската стая и изберете дрехи за децата. Докато го правите, попречете им да извадят всички останали дрехи от гардероба и чекмеджетата. Облечете децата си и сменете памперсите им. Не им позволявайте да развалят закуската си с крем за подсечено дупе или гел за венци. Едновременно с това пейте “Патепатепатенце, жълтоклюнопатенце”.
07:50 – Заведете децата в кухнята и пригответе тяхната закуска. Необходимо е тя да е питателна и здравословна, но вкусна и радваща окото. Докато я приготвяте, попречете на децата да се катерят по столовете, масата, да събарят пердето, да пускат миялната, пералнята, фурната, котлоните, да ядат пръст или листа от неядливи растения тип “фикус”, да отварят хладилника, да взимат неща от масата и да ровят в мивката. Опитайте се да не крещите. Все пак съседите Ви още спят!
08:00 – Преборете се с децата си, за да ги завържете на столчетата, на които до сега с желание са се катерили. Изпаднете в медитативно състояние и започнете да ги храните.
08:30 – Можете да излезете от медитацията. Измийте децата и себе си, измийте пода и стените на кухнята, измийте приборите и косата си. Преоблечете децата и себе си. Направте всичко това за 10 минути.
08:50 – Поздравления! Вече сте положили повече труд от средностатистически чиновник.  Изпийте чаша с вода. Не сядайте, за да не се отпуснат мускулите и духа Ви! Ако много Ви се налага, може да посетите тоалетната, но бързо, за да не тропат децата отвън по вратата. На излизане, не забравяйте да заключите вратата на банята и изтичайте да спасите децата си от пребиване или изпиване на праха за пране.
09:00 – След тази почивка продължаваме с нови сили! Оправете леглата, подредете къщата, пуснете прахосмукачка, ако е някой от дните Ви за чистене. Направете това с поне едно дете под мишница. Сменяйте децата, за да не ревнуват. Отделете време да ги социализирате с прахосмукачката, за да не се страхуват от нея.
10:00 – Дайте на децата си плод. Здравословно е!
10:30 – Започнете да се приготвяте за разходка. Облечете ревящите децата, облечете себе си, опитайте се да не плачете много. Обуйте си обувките. Събуйте обувките и сменете памперса на едното дете. Обуйте обувките. Събуйте обувките – забравили сте чантата с багажа и водата. Работете над търпението си. Бъдете дзен. Дишайте дълбоко и сменете памперса на другото дете, за който тотално бяхте забравили. Обуйте се. Всички вече са потни, помолете се времето да е благосклонно. Убедете децата да влязат в асансьора. Убедете себе си. Работете над личното си усъвършенстване.
11:00 – Вече сте навън! Усмихнете се, все пак сте сред хора! Поздравете гузно съседката под Вас. Съседът от ляво така или иначе вече не Ви поздравява. Минете през пазара и напазарувайте поне 10 кг продукти. Минете през Детската Кухня за храната на децата. Върнете се до пазара, където сте си забравили портмонето. Отидете на детската площадка и изграйте с децата си. И с двете. Едновременно в двата края на площадката. Не забравяйте да се усмихвате! Социализирайте се за кратко с другите участници в програмата Екшънфитнес, докато пързаляте едното дете на люлката, а другото люлеете на пързалката.
12:00 – Почивката Ви е към края си! Време е да се приберете, да разопаковате децата си и да ги нахраните. Не забравяйте да навлезете в медитативно състояние. Измийте кухнята, децата и себе си. Преоблечете се. Измийте зъбите си, защото вероятно сте забравили да го направите сутринта. Срешете се.
13:00 – Убедете децата си, че трябва да си легнат. Но не с личен пример. Не се отпускайте!
13:20 – След като приспите децата, минете през тоалетната и изяжте нещо дребно и незначително. И без друго от умора вероятно вече няма да Ви се яде нищо. Не забравяйте да се хидратирате!
14:00 – Пуснете пералнята, сгответе нещо за вечеря, все пак и мъжът Ви трябва да яде! Изгладете купчините с прани дрехи и ги подредете. Полейте цветята, нахранете котката, ако още се навърта наоколо. Позволено е да не се усмихвате.
15:30 – Първото дете се е събудило. Бързо изтичайте да го вземете, преди да е събудило сестра си/брат си. С дете под мишница пригответе следобедната закуска. Направете това тихо, убедете и детето да не плаче. Прочетете приказка, поиграйте си тихо, докато се събуди и другото.
16:00 – Нахранете двете деца. Измийте кухнята, децата и себе си. Преоблечете се. Сменете си памперсите.
До 19 – Играйте с децата си бодро и ведро! Научете ги на важни житейски уроци. Като например кое рингче е по-голямо и защо черпакът не влиза в гърлото на бутилката. Попречете им да се карат за играчките. Старайте се винаги да ги разтървавате преди да са се наранили. Утешете разплаканото дете. Опитайте се да бъдете добра майка. Работете над себе си! Не плачете!
19:00 – Посрещнете мъжа си с усмивка, в спретнат вид. Седнете на масата като семейство, комуникирайте на неговото ниво, поинтересувайте се как е минал денят му и дали е много изморен. Разговаряйте осведомено за политика и икономика.
19:30 – Нахранете децата, изчистете всичко и всички. Не плачете.
20:00 – Изкъпете двете деца, облечете им пижамите. Играйте си с тях, съвместно с таткото. Таткото ще забележи колко са кротки, добри и чистички децата Ви и ще Ви завиди за приятно прекарания ден. Усмихвайте се. Не плачете и не се смейте истерично.
21:00, 21:30, 21:40, 22:10, 24:05, 02:30 – Убедете децата си да заспят.
Поздравление! Вие се справихте успешно! Насладете се на спокойна почивка. Утре започваме отново!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.